Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 150 g
mięso mielone 200 g
pieczarki 200 g
czosnek 3 zabki
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 100 g
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowym

Makaron ugotować al dente. Cebulę podsmażyć. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Dodać do cebuli, podsmażyć dodać pokrojone pieczarki, smażyć 5 minut. Przecier wymieszać z 1/2 szklanki wody, zalać mięso. Doprawić. Smażyć jeszcze 10 minut. Podawać z makaronem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 04.09.2015 12:37
super pomysł uwielbiam takie
Iwusia 03.09.2015 22:35
szybkie danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak