Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z serem lubczykiem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
ser biały 250 g
boczek wędzony 250 g
Liść lubczyku suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia
cebula 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z serem lubczykiem i boczkiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebule obieramy, siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojony boczek smażymy.

Do ugotowanego makaronu dodajemy podsmażoną cebulkę z boczkiem, pokruszony ser.Przyprawiamy bazylią, lubczykiem solą i pieprzem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak