Makaron z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    200 g
  • cukier

    2,5 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • twaróg

    150 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozdrabniamy za pomocą widelca. Masło rozpuszczamy. Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu płuczemy go letnią wodą, aby pozostał ciepły. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował. Polewamy go masłem i posypujemy cukrem. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser i całość mieszamy. Od razu podajemy. Makaron najlepiej smakuje "świeży". Można go odgrzewać, ale nie będzie miał już takiego smaku jak świeży. Polecam serdecznie na obiad lub deser. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 25.06.2013 19:33
nie moge sie nigdy zdecydowac czy wole z cukrem czy solą :)
Gracer 25.06.2013 17:59
lubię ale na słono

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat