Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 łodygi
cebula 1 szt
papryka 1/2 szt
oliwa 2-3 łyżki
pieczarki 100 gram
pomidory krojone z puszki 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat
sól
pieprz
makaron tagliatelle 250-300 gram
parmezan
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na makaron, posolić. Gdy będzie wrzała, wrzucić makaron i ugotować al dente. Odcedzić.
Przygotować warzywa: cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę, seler naciowy w plasterki.
Krok 1 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto
2
Na patelnie rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć, aż się lekko zeszkli.
Krok 2 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto
3
Dodać paprykę oraz seler naciowy i dusić przez 5 minut.
Krok 3 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto
4
Dodać oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Dusić przez kolejne 5 minut.
Krok 4 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto
5
Dodać pomidory w puszce oraz przyprawy. Wymieszać i dusić całość przez 10 minut.
Krok 5 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto
6
Dodać ugotowany makaron. Wymieszać i potrzymać na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Krok 6 - Makaron z selerem naciowym i pieczarkami w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak