Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

300 g makaronu (ja użyłam castellane)
250 g ricotty
pół szklanki mleka
8 suszonych pomidorów z zalewy
1 cebula
2 ząbki czosnku
garść rukoli
1 łyżka uprażonych ziaren słonecznika
garść startego sera długodojrzewającego
sól, pieprz
pieprz
1 łyżeczka oleju z suszonych pomidorów

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami

Cebulę kroimy w kostkę, cebulę w plasterki, obsmażamy do zrumienia na oleju z pomidorów. Dorzucamy do tego pokrojone w paski pomidory, dodajemy ricottę i mleko, sól, świeżo zmielony pieprz, wszystko dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy al dente. Do odcedzonego makaronu wlewamy sos, dorzucamy rukolę, mieszamy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, można dolać odrobinę mleka. Całość posypujemy słonecznikiem i serem długodojrzewającym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.05.2017 14:23
bardzo dobry
Ada-Gaba 25.05.2017 20:29
pyszna propozycja
Mniam 24.05.2017 11:37
Takie makaronowe dania to ja bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak