Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszny obiad w śródziemnomorskim stylu - tagliatelle z podsmażonymi krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Palce lizać!

Składniki:

tagliatelle 3 gniazd
krewetki 8 sztuk
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
czarne oliwki 5 sztuk
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

1. Krewetki oczyszczamy, myjemy i suszymy.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

3. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i krewetki. Solimy do smaku i chwilę podsmażamy z każdej strony.

4. Pomidorki kroimy na połówki.

5. Oliwki kroimy na grubsze plasterki.

6. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do krewetek i chwilę razem podsmażamy. Danie można podlać niewielką ilością wody z makaronu. Dodajemy oliwki i pomidorki.

7. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak