Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszny obiad w śródziemnomorskim stylu - tagliatelle z podsmażonymi krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Palce lizać!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    3 gniazd
  • krewetki

    8 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    4 sztuki
  • czarne oliwki

    5 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Krewetki oczyszczamy, myjemy i suszymy.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

3. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i krewetki. Solimy do smaku i chwilę podsmażamy z każdej strony.

4. Pomidorki kroimy na połówki.

5. Oliwki kroimy na grubsze plasterki.

6. Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do krewetek i chwilę razem podsmażamy. Danie można podlać niewielką ilością wody z makaronu. Dodajemy oliwki i pomidorki.

7. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat