makaron z pieczarkami i błękitnym serem

makaron z pieczarkami i błękitnym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    350g
  • boczek wędzony

    6platerków
  • pieczarki

    250g
  • szpinak

    200g
  • ser błękitny

    100g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania makaron z pieczarkami i błękitnym serem

Spaghetti ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Boczek pokrój na kawałki,pieczarki obierz,pokrój na plasterki.Rozgrzej dużą patelnię,ułóż kawałki boczku.Kiedy będzie chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz,wrzuć pieczarki.Smaż przez 4minuty,Dodaj odcedzony gorący makaron,szpinak i pokruszony ser.Podgrzewaj przez 3minuty,mieszając,aż szpinak zmięknie,a ser zacznie się topić.Przełóż na talerz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat