Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lazania 1 opakowanie
pieczarki 40 dag
cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, cebulkę również.
Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim cebulkę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć.
Krok 1 - Makaron z pieczarkami foto
2
Gdy woda z pieczarek odparuje dodać śmietanę oraz tymianek, wymieszać, smażyć jeszcze około 2 minut.
Krok 2 - Makaron z pieczarkami foto
3
Makaron smarujemy ketchupem,
Krok 3 - Makaron z pieczarkami foto
4
następnie nakładamy farsz z pieczarek. Ponownie przykrywamy makaronem, który znów smarujemy ketchupem i kładziemy na niego pieczarki. Czynność tą powtarzamy 2-3 razy
Krok 4 - Makaron z pieczarkami foto
5
Na samym końcu zostaje sam makaron.
Krok 5 - Makaron z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak