Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • bazylia

    2 doniczki
  • orzechy nerkowca

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • parmezan

    20 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Makaron gotujemy al dente. Obrywamy listki bazylii, myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do moździerza (malaksera) i miażdżymy na papkę. Dodajemy czosnek. Na patelni, smażymy posiekane orzechy nerkowca, podsmażamy chwilkę. Następnie wrzucamy bazylię z czosnkiem, trochę smażymy. Przyprawiamy do smaku solą. Opcjonalnie dla mięso - lubnych można razem z orzechami podsmażyć pokrojonego kurczaka w kosteczki. Wszystko wrzucamy do makaronu i posypujemy parmezanem dla smaku!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

kriso 13.06.2011 06:57
pyszne
Anna141
Anna141 11.05.2011 08:44
smaczne:)
szajba2 19.03.2011 17:04
fajne
kielcok1 19.03.2011 16:54
ciekawe
Neetka90 03.01.2011 15:08
No no.. pysznie wygląda;)
Barbara55 30.12.2010 14:30
spróbuję
Emilia22 20.09.2010 11:26
smakowite
Kate131 07.09.2010 21:17
czyli makaron z pesto.uwielbiam taki:)
aga130982 05.07.2010 13:06
MUSZE SPRÓBOWAĆ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat