Makaron z papryką w 5min

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

  • pieczarki

  • sos serowy

  • śmietana do zup

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • wędlina

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przydatne gdy nie ma czasu na zakupy, a w lodówce pusto;)

Resztki wędliny (szynka, polędwica, etc.), cebulę oraz paprykę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Oprószyć przyprawą typu Kucharek, dorzucić cebulę, wędlinę i paprykę. Wymieszać i poddusić. Sos (np. z torebki ) rozmieszać ze śmietaną i zalać warzywa. Doprawić słodką papryką. Wrzucić makaron oraz łyżkę wody, w której się gotował. Wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 22.08.2012 14:53
w sumie na oko, pół papryki,ok.15dag pieczarek,resztka wędliny (powiedzmy 3-4plasterki) i makaron (tyle, ile zjesz)
malinka18 22.08.2012 13:33
u mnie takie makarony nazywam "na winie"-co się nawinie;-) fajna alternatywa gdy brak czasu na zabawę przy biedzie lub w lodówce jest tylko światło...proste,szybkie i zawsze smaczne!
halina17 22.08.2012 13:10
Dobry przepis na tani , szybki obiad . Powinnaś podać ilość poszczególnych składników.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat