Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
papryka
-
pieczarki
-
sos serowy
-
śmietana do zup
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
wędlina
-
makaron
Przepis i sposób przygotowania Makaron z papryką w 5min
Resztki wędliny (szynka, polędwica, etc.), cebulę oraz paprykę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować al dente. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Oprószyć przyprawą typu Kucharek, dorzucić cebulę, wędlinę i paprykę. Wymieszać i poddusić. Sos (np. z torebki ) rozmieszać ze śmietaną i zalać warzywa. Doprawić słodką papryką. Wrzucić makaron oraz łyżkę wody, w której się gotował. Wymieszać.
Komentarze (3)