Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z miszmaszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowego makaronu wstążki 1 op
udka z kurczaka 3
szparagów 6
kalarepka 1
posiekanego koperku 2 łyżka
mieszanki chińskiej 2 szk
brokuła 1/2 gotowany
do smaku
sól
sos sojowy jasny
curry
chili Jalapeno
wody 1,5 szk
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z miszmaszem

Udka umyć i wytrybować, mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć. Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę. Szparagi obrać i pokroić na kawałki. Brokuła zmiksować. Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć. Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ). Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek. W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos. Zagotować. W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron. Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go. Makaron podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 25.08.2012 08:11
apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak