Makaron z miszmaszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolorowego makaronu wstążki

    1 op
  • udka z kurczaka

    3
  • szparagów

    6
  • kalarepka

    1
  • posiekanego koperku

    2 łyżka
  • mieszanki chińskiej

    2 szk
  • brokuła

    1/2 gotowany
  • do smaku

  • sól

  • sos sojowy jasny

  • curry

  • chili Jalapeno

  • wody

    1,5 szk
  • olej

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i wytrybować, mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kostki mięsa i podsmażyć. Paprykę i kalarepę pokroić w kostkę. Szparagi obrać i pokroić na kawałki. Brokuła zmiksować. Gdy mięso się podsmaży, wrzucić kalarepę, mieszankę i paprykę i chwilę smażyć. Podlać 1 szklanką wody, dodać szparagi i zmiksowane brokuły ( zmiksowałam je aby przemycić brokuły synkowi ). Dodać do smaku przyprawy i dalej chwilę dusić do miękkości szparagów, dodać posiekany koperek. W 1/2 szk wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos. Zagotować. W osolonej wodzie z dodatkiem oleju ugotować makaron. Do ugotowanego wlać szklankę wody i odcedzić go. Makaron podawać z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malinka18 25.08.2012 08:11
apetycznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat