Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
mięso mielone
500 gram -
pieczarki
150-200 gram -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
woda
200 ml -
śmietanka
50 ml -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
bazylia
1 łyżeczka -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/4 łyżeczki -
Papryka słodka mielona Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
-
sól
Dodatkowo
-
makaron
Ponadto
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Dodać pieczarki uprzednio obrane, umyte oraz pokrojone w większą kostkę.
Po kilku minutach dołożyć mięso mielone, które mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia.
Całość posypać przyprawami i następnie wlać wodę/bulion.
Po zredukowaniu się płynu dolać śmietankę i wmieszać koncentrat pomidorowy.
Wszystko razem dusić do momentu zgęstnienia sosu.
W międzyczasie ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania).
Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z doprawioną zawartością patelni.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się