Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z malinkami, bananami, nektarynką i twarożkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron np.spiarale 250 g
maliny świeże 3 szklanki
nektarynka
cukier kryształ 5 łyżek
cukier brązowy 4 łyżki
tłuszcz do formy
twaróg 350 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z malinkami, bananami, nektarynką i twarożkiem

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ser biały kroimy w kostkę i mieszamy z ugotowanym makaronem i cukrem kryształem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, przekładamy do niego połowę makaronu, wykładamy malinki, pokrojone w plastry banany, posypujemy cukrem brązowym (cukru możemy dać mniej lub więcej – w zależności od upodobań) i przykrywamy resztą makaronu. Nektarynkę myjemy, kroimy w plasterki i rozkładamy na wierzchu makaronu. Zapiekamy około 20 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.01.2013 20:42
uwielbiam makaron podany w słodkiej wersji :)
BeataJ 25.08.2012 21:19
Pysznie wygląda, aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak