Makaron z łagodnym sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • oiwa

    1 łyżka
  • mięso mielone

    30 dag
  • jajko

    1 szt.
  • bulion

    1/8 l
  • twarożek

    2 łyżki
  • oliwki

    3 dag
  • makaron

    30 dag
  • papryka czerwona

    3 szt.
  • pęczek tymianku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

  • papryka żółta

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, tymianek posiekać i wymieszać z jajkiem, twarożkiem i mięsem. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować 24 maleńkie klopsiki i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Dwie czerwone papryki oraz żółtą pokroić na kawałki i wrzucić do wrzącego bulionu, gotować 10 min, zmiksować. Ugotować makaron. Pozostałą paprykę dodać do ugotowanej, zmiksowanej papryki. Gotować 5 min. Do sosu włożyć pulpeciki i pokrojone w plasterki oliwki. Podawać je z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat