Makaron z kurczakiem w sosie z grzybów leśnych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400 g
  • pieczarki

    300 g
  • susz z grzybów

    1 łyżka
  • filety z kurczaka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    300 ml
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i osuszamy,, kroimy w plastry. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pieczarki i podsmażamy. Odkładamy do miski. Filety myjemy i osuszamy. roimy w drobną kostkę. Dodajemy 1 łyżkę olej i smażymy kurczaka. Po ok 15 minutach dodajemy pieczarki z cebulą i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem oraz suszem z grzybów( ja ogonki grzybów suszę i miele w maszynce). Wlewamy śmietanę i gotujemy ok 20 minut. Dodajemy posiekaną pietruszkę i mieszamy. Polewamy makaron sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 15.03.2017 19:24
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat