Makaron z kolorowymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • filet z kurczaka

    1 pojedynczy
  • cukinia

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • pieczarki

    4-5 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i 2 łyżki oleju. Wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Papryki i cukinię pokroić w plasterki, pieczarki na ćwiartki lub drobniej. Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać warzywa.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kiedy warzywa się lekko podsmażą, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w 1/2 szklanki wody. Zagotować, doprawić. Dodać makaron, dokładnie wymieszać, smażyć jeszcze 1-2 minuty. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 23.03.2015 09:22
podoba mis ie pomysł proste i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat