Makaron z klopsikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron kolanka

    300 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    wg uznania
  • klopsiki:

    4 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • żółty ser starty

    15 dag
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku, odcedź. Czosnek przepuść przez praskę, utrzyj z 2 łyżkami oliwy, wymieszaj z makaronem. Przełóż do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułóż klopsiki z sosem wymieszane z osączoną kukurydza. Posyp żółtym serem, zapiekaj 15 min w temp 180 stopni. Oprósz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat