Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą i boczniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchewka 1 szt
boczniaki 30 dag
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
makaron 30 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa do zup do smaku
sól do smaku

Porada

Do tego dania zamiast boczniaków można dodać pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą i boczniakami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju lekko zeszklić posiekaną cebulę.
Krok 1 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
2
Dodać pokrojone w paski boczniaki, poddusić.
Krok 2 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
3
Oczyszczoną kapustę ugotować razem z obraną marchewką w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić.
Krok 3 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
4
Kapustę pokroić w kostkę a marchewkę w słupki.
Krok 4 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
5
Do cebuli z grzybami wsypać kapustę, marchewkę,
Krok 5 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
6
Dodać przyprawy, wymieszać i wszystko chwilę podsmażyć.
Krok 6 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto
7
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.
Krok 7 - Makaron z kapustą i boczniakami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 28.11.2014 17:04
z pewnością posmakowało by mi to danie
olkaaa 28.11.2014 07:22
zapowiada się smakowicie
Adamorek 27.11.2014 23:48
fajny makaronik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak