Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
makaron 1/2 kg
cebula biała 1
kiełbasa śląska 1-2
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą

Gotową kapustę kiszoną płuczemy w wodzie i odcedzamy (jak nie chcemy aby była kwaśna). W garnku gotujemy ją do miękkości z wodą . Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i obsmażymy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, kiełbasę też kroimy w kostkę smażamy i dodajemy do kapusty. Na koniec przyprawiamy solą pieprzem i vegetą wymieszać. Makaron gotujemy według przepisu podanym na opakowaniu i odcedzamy, jeszcze ciepłe i odcedzony wsypujemy do kapusty i mieszamy wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 09.10.2013 20:32
zjadłabym je
okrysia 22.09.2013 15:37
SMACZNE TO!
gusia1000 09.09.2013 20:27
Nie jadłam nigdy tak.
babajaga1969 08.09.2013 20:04
smaczne drugie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak