Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z jarmużem i kaniami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 100 gram
kanie 3-4 średnie
sól do smaku
pieprz
masło do smażenia 1 łyżka
jarmuż 2 młode liście
jogurt 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z jarmużem i kaniami

Makaron (użyłam razowego) ugotować wg opisu na opakowaniu. Młode liście jarmużu blanszować 3 minuty. Kanie dokładnie oczyścić i podzielić na trójkąty. Na patelni rozgrzać masło, najlepiej klarowane i zrumienić lekko posolone kawałki kani na złoty kolor, na średnim gazie (około 4-5 minut). Makaron wymieszać z jarmużem i jogurtem greckim lub śmietaną, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na talerzu, kanie dodać na końcu na wierzch. Można ozdobić np rzodkiewką dla kontrastu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 29.10.2013 18:13
bardzo smaczne danie
olkaaa 16.09.2013 10:08
fajny pomysł
Krystyna32 11.09.2013 09:00
apetyczne !
Granita 24.04.2013 06:30
ciekawe danie;jarmuż zaczyna powoli wkraczać do naszego menu;szkoda tylko,że w mniejszych miejscowościach/miastach trudno go dostać
Wafelek2601 15.04.2013 18:39
Super podane i pyszne danie
alaaa 13.02.2013 21:55
danie apetyczne i pięknie podane
adelajda 18.11.2012 08:04
super, zdrowe a do tego bardzo apetyczne !
caralajna 15.11.2012 07:59
jeszcze wczoraj 2 kanie znalazłam w lesie, bo pogoda była dotąd łaskawa :)
MAR3STA 14.11.2012 21:26
szkoda, że sezon na kanie już minął, bo przepis bardzo fajny
Wacław 14.11.2012 09:55
danie proste a jakież apetyczne i zdrowe :)
Mati13 09.11.2012 20:35
bardzo smacznie to wygląda
Katarzyna59 09.11.2012 18:07
fajny
czekoladka_m 05.11.2012 17:04
Ale ładnie wygląda:):)
caralajna 04.11.2012 07:08
jarmuż polecam, jest zdrowy i smaczny i ładnie zielony
anemon 03.11.2012 09:38
Tak mnie zachęciłaś tym jarmużem w swoich przepisach, że już się rozglądam za nasionami. A makaron niesamowicie apetyczny.
RenataZ-et 01.11.2012 08:04
super
Rafał10 30.10.2012 21:32
coś przepysznego !!
reniatka 30.10.2012 12:33
bardzo ciekawe
ben-ka 30.10.2012 10:24
Jak to ładnie wygląda na talerzu,jarmużu mało używam w swojej kuchni a chyba warto.Efekt końcowy śliczny.
IZABELA29 30.10.2012 10:23
te kanie będą mi się sniły po nocy , nie mam ich i już ..:)a chętnie bym skosztowała..
jozefinach 30.10.2012 08:00
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak