Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem i cukinią
2.Przygotowujemy mięso (myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem) odstawiamy na chwilę do lodówki.
3. Obieramy i kroimy cebulę i czosnek. Cukinię kroimy w ok.1cm paski, a następnie w sporą kostkę. Na patelni smażymy najpierw cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dorzucamy cukinię. Całość solimy, i czekamy, aż cukinia wypuści wodę i zmięknie. Po tym czasie zdejmujemy z ognia.
4.Na drugiej patelni na złoty kolor smażymy indyka. Gotowego indyka przekładamy do zawartości pierwszej patelni, do tej po indyku wlewamy śmietanę i ją podgrzewamy.
5. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i czekamy aż ten się rozpuści. Następnie dodajemy zawartość pierwszej patelni (warzywa+indyk), wrzucamy garść pestek dyni, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy wymieszane z makaronem.
Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/