Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z indykiem i cukinią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
śmietana 12% 400 mililitr
ser mascarpone 200 gram
pestki dyni garść
tymianek do smaku
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem i cukinią

1.Gotujemy makaron.

2.Przygotowujemy mięso (myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem) odstawiamy na chwilę do lodówki.

3. Obieramy i kroimy cebulę i czosnek. Cukinię kroimy w ok.1cm paski, a następnie w sporą kostkę. Na patelni smażymy najpierw cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dorzucamy cukinię. Całość solimy, i czekamy, aż cukinia wypuści wodę i zmięknie. Po tym czasie zdejmujemy z ognia.

4.Na drugiej patelni na złoty kolor smażymy indyka. Gotowego indyka przekładamy do zawartości pierwszej patelni, do tej po indyku wlewamy śmietanę i ją podgrzewamy.

5. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i czekamy aż ten się rozpuści. Następnie dodajemy zawartość pierwszej patelni (warzywa+indyk), wrzucamy garść pestek dyni, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy wymieszane z makaronem.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.07.2013 21:28
smaczne danie
Monika10 14.07.2013 19:42
smaczne i bardzo sycące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak