Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 g
fasolka szparagowa 400 g
cukinia 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
cząber 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 3 szczypty
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolką oczyścić , odciąć końce i przekroić ją na pół. Ugotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Makaron z fasolką szparagową foto
2
Cukinię obrać i pokroić w paseczki
Krok 2 - Makaron z fasolką szparagową foto
3
Czosnek obrać pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać cukinię i podsmażyć.
Krok 3 - Makaron z fasolką szparagową foto
4
Następnie do cukinii dodać ugotowaną fasolką oraz makaron. Podsmażyć chwile wszystko razem.
Krok 4 - Makaron z fasolką szparagową foto
5
Na końcu danie doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 5 - Makaron z fasolką szparagową foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 30.08.2016 10:10
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak