Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fasolką i pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki… arcydzieło.

Składniki:

Składniki:

makaron 500 gramów
pomidory malinowe 500 gramów
zielona fasolka szparagowa 300 gramów
parmezan starty 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fasolką i pomidorami

W trakcie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.


Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.


Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak