Makaron z fasolką i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki… arcydzieło.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron

    500 gramów
  • pomidory malinowe

    500 gramów
  • zielona fasolka szparagowa

    300 gramów
  • parmezan starty

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W trakcie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.


Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.


Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat