Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fasolą ,mięsem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 400 g
mięso mielone wieprzowe pół kg
fasola czerwona z puszki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fasolą ,mięsem i papryką

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, w tym czasie na oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, po 5 minutach na patelnię dodajemy mięso mielone, mieszamy razem z cebulą i smażymy, czosnek przeciskamy i dodajemy do mięsa, pod koniec smażenia mięso mieszamy jeszcze z czerwoną fasolą. Paprykę kroimy w paseczki i przysmażamy na oleju ok. 10 minut w drugim naczyniu, gdy wszystko się usmaży przekładamy do odcedzonego makaronu, wszystko mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, taki szybki makron z dodatkami nadaję się już do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak