Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z cielęciną w sosie własnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 400 g
cebula 2
białe wino 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
makaron
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z cielęciną w sosie własnym

Cielęcinkę kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie przerzucamy do rondla, na patelni smażymy cebule i czosnek i dokładamy do naszego garnka z cielęciną. Zalewamy winem i wodą, wrzucamy listki laurowe i ziele, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, a potem dusimy przez 1-1,5 godziny do miękkości.
Makaron gotujemy al dente i gotowe. Proste i sycące danie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 17.04.2013 17:50
bardzo ciekawy przepis
IwonaDD 17.04.2013 14:31
wygląda zachwycająco pysznie
carmen 17.04.2013 13:39
fajny przepis
rafał4 17.04.2013 13:39
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak