Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z boczniakami

5.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
300 g
boczniaki
250 g
czosnek
4 ząbki
pepperoni
3 papryczki
cebula
2 szt
masło
50 g
sól i pieprz
jogurt naturalny
1 op

Porada

Grzyby można zalać śmietaną i gotować 5-10 minut i dopiero wtedy dodać makaron.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczniakami

Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki, a po kilku minutach pokrojone w paski grzyby i masło. Podsmażyć ok. 10 minut. Doprawić do smaku. Do grzybów dodać makaron i jogurt. Wymieszać. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.12.2015 17:25
uwielbiam takie dania
adelajda 12.12.2015 16:24
Bardzo lubię boczniaki :)
Aleksandra/Olcia 12.12.2015 16:01
pysznie tu
MałaMi89 12.12.2015 15:58
Muszę w końcu spróbować tych boczniaków :)
sliwka 12.12.2015 15:42
Mniam pychotka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak