Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem i wiśniami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 250 g
jajko 4 szt
ser biały 400 g
cukier 100 g
mleko 3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
masło lub margaryna 125 g
wiśnie z kompotu 1 słoik
budyń waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem i wiśniami

Makaron ugotować do miękkości w mleku z solą i cukrem waniliowym. Odcedzić, ale mleko zachować.

Jajka utrzeć z cukrem i miękkim masłem na puszystą masę. Dodać pokruszony twaróg oraz sproszkowany budyń. Wymieszać. Dodać odsączone wiśnie, połączyć. Na sam koniec dodać makaron i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Skropić mlekiem pozostałym od gotowania.

Piec około 30-40 minut w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.01.2015 14:06
smacznie się prezentuje
kasia.s 05.12.2014 10:14
O proszę jakie fajne połączenie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak