Makaron wegański

Makaron wegański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna razowa

    30 dkg
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • woda

    ok. (ciepła)
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Makaron wegański

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto - w miare potrzeby dodając odrobinę więcej lub mniej wody - ilość wody zależy od stopnia suchości mąki. Kurkuma dnie jest niezbędna ale nadaje ciastu ładny kolor. Gotowe ciasto rozwałkować na cienkie plaski. Przesuszyć. Nastepnie kroić w długie paski. Paski poukładać jeden na drugim i ostrym nożem kroić makaron w formie niteczek.Gotowy makaron starannie wysuszyć (nie zamykać wpuszce czy plastiokowym pudełku bo spleśnieje). Pycha :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 30.04.2013 20:03
też jestem ciekawa
Grażyna13 26.11.2011 11:59
Super !
Anna141 21.04.2011 10:51
pyszne
MAR3STA 08.12.2010 16:21
ciekawe jak smakuje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat