Makaron w stylu włoskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron swiderki lub inny

    500 g
  • cebula

    1 mała
  • parówki

    2-4 szt
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

  • przecier pomidorowy

    1 mały kartonik
  • żółty ser starty

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w posolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać obrane z osłonek i pokrojone w plasterki parówki, podsmażyć. Zalać przecierem pomidorowym, przyprawić do smaku sola i pieprzem i dokładnie wymieszać. Zagotować. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszac i cały czas mieszając podgrzać. Dodac tarty ser, wymieszac i od razu nakładać na talerze i podawać. Wychodzą z tego 4 porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 04.05.2012 11:52
dobre
ben-ka 04.05.2012 08:02
szybkie i smaczne jedzonko.
Grazyna0211 17.09.2011 21:48
pyszny!
anemon 14.09.2011 21:36
Fajny pomysł na szybki posiłek.
ewa84 15.08.2011 11:45
mniam
eli_555 24.10.2010 20:58
proste i pyszne
Emilia22 19.09.2010 08:57
mniam mniam
kasiurek 08.09.2010 08:45
pychota:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat