Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie pieczarkowo-serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
makaron penne 100 gram
śmietana kremowa 30% 1 łyżka
Serek philadelphia 1 łyżeczka
pieprz
sól
cebula biała 1/2 szt
cebulka marynowana Smak 2 łyżki
mąka 1 łyżka
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie pieczarkowo-serowym

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam posypane sola i pieprzem pieczarki (pocięte w plastry) oraz cebulę (w kostkę).
Krok 1 - Makaron w sosie pieczarkowo-serowym foto
2
Zalewam wodą by całe grzyby były zasłonięte, zagotowuję 20 minut dolewając wodę jeśli zbytnio odparuje.
Krok 2 - Makaron w sosie pieczarkowo-serowym foto
3
Dodaję cebulkę marynowaną.
Krok 3 - Makaron w sosie pieczarkowo-serowym foto
4
Do szklanki zlewam połowę wody z patelni, dodaję śmietanę, serek philadelphia i mogę. Rozrabiam by nie było grudek, dodaję do grzybów. Posypuję startym serem, po chwili zdejmuję z ognia.
Krok 4 - Makaron w sosie pieczarkowo-serowym foto
5
Zalewam ugotowany makaron. Dekoruję suszonym pomidorem.
Krok 5 - Makaron w sosie pieczarkowo-serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak