Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w pesto z indykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1 szkl
fasolka szparagowa 150 g
pesto 1 łyżka
filet z indyka 150 g
sól
pieprz
cytryna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w pesto z indykiem

Mięso skropić sokiem z cytryny i olejem, a następnie obsypać przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Fasolkę umyć i pokroić na krótsze kawałki. Razem z makaronem wrzucić na dobrze osolony wrzątek i gotować do miękkości. Odcedzić, dodać pesto i dokładnie wymieszać. Mięso usmażyć. Makaron wyłożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry mięso. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 13.01.2015 22:06
Wspaniałe danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak