Makaron tagliatelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    500 g
  • szpinak mrożony

    150 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • śmietana 30%

    200 g
  • sól

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • pieprz młotkowany

  • łosoś wędzony

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotować w osolonej wodzie(3min)Odcedzić.Na patelni zeszklić cebulkę pokrojona w kostkę ,dodać posiekany czosnek,chwilę razem smażyć.Dodać rozmrozony wcześniej szpinak isok z cytryny- zamieszać.Po ok 2 min na patelnię dolać śmietanę.Wszystko wymieszać lekko zredukować.Zdjąć z palnika dodać przyprawy Dołozyć makaron do sosu,wymieszać. Wyłożyć na talerz,a na wierzch wyłożyć łososia w cząsteczkach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 20.10.2013 07:17
pyszny makaronik
kriko 19.10.2013 16:27
pyszny makaronik
cukiereczek 10.10.2013 07:52
wspaniałe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat