Makaron ryzowy z karkówką i czerwona papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • makaron ryżowy

    1/2 szt
  • natka pietruszki

  • karkówka

    25 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałek karkówki gotujemy w owdzie z dodatkiem przyprawy uniwerslanej . Gdy mięso będzie miękkie kroimy je na kawałki .Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy mięso i łyżke ketchupu mieszamy podsmażamy.Do gorącej wody dajemy makaron i odrobinę soli .Nakrywamy pokrywką zostawiamy na 10 min . Gdy makaron dojdzie odcedzamy go i dodajemy troszkę oliwy.Makaron mieszamy z mięsem .Paprykę czerwoną kroimy na kawałeczki -kostkę i dodajemy do dania. Doprawiamy pieprzem grubo mielonym .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 06.11.2011 22:38
uwielbiam takie kolory na talerzu
Kasiax18 17.10.2011 20:37
super
lipka02 17.10.2011 09:58
ale pomysłowo:)
novita26 17.10.2011 08:25
mniam mnima
novita26 17.10.2011 08:25
mniam mnima
novita26 17.10.2011 08:25
mniam mnima
iwa643 17.10.2011 07:26
Ozdabiamy natką pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat