Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parowka cienka

    1 szt
  • pieczarki

    2 średnie
  • jaja

    2 szt
  • GORGONZOLA

    dag
  • sól

  • pieprz

  • masło klarowane

    1 łyżka
  • makaron ryżowy

    10 (z tapioką)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle klarowanym.
Krok 2 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
Dodajemy pokrojoną w talarki parówkę
Krok 3 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
oraz przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony makaron ryżowy z tapioką.
Krok 4 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
Wbijamy jajka, dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Makaron ryżowy smażony z parówką i gorgonzolą foto
Dokładnie mieszamy do czasu aż jajko się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 23.11.2011 13:14
super
Weronika_eM 23.11.2011 12:55
mniam mniam
Sroczka 23.11.2011 09:50
lubię taki
ziutula 23.11.2011 08:29
dla mnie dobre ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat