Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z sosem śmietanowym chilli i parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 1 szklanka
śmietana 30-pocentowa 1 szklanka
papryczka chili 1 sztuka
papryczki jalapeno 2 sztuki
masło
cebula 0,5 sztuki
parmezan starty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z sosem śmietanowym chilli i parmezanem

Makaron ugotować aldente (czyli tak by nie był za miękki).
Na maśle lekko podsmażyć cebulę posiekaną w drobną kostkę i papryczki również posiekane na drobno z których wcześniej zostały wyciągnięte pestki (podsmażać około 2 min). Dodać śmietanę, sól morską i pieprz. Zagotować i gotować do momentu aż sos zgęstnieje.
Polać sosem makaron i posypać parmezanem.
Danie niezwykle szybkie, syte i pyszne dla ludzi lubiących ostre dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 27.01.2013 12:33
w sumie lubię ostre dania, więc spróbuję:)
IZABELA29 26.10.2012 08:52
bardzo dobre
jozefinach 20.09.2012 19:38
Mniam, mniam.
parysek10 18.09.2012 16:14
lubię takie
msmariusz 18.09.2012 14:38
zrobie koniecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak