Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z filetem drobiowym i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400 g (pełnoziarnisty)
szpinak mrożony 400 g
filet z kurczaka 350-400 g
czosnek 3-4 ząbki
ser feta 1 opakowanie
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Porada

Zamiast przyprawy do kurczaka można użyć mieszanki kebab-gyros.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z filetem drobiowym i szpinakiem

Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu
Pierś kurczaka myjemy,osuszamy, kroimy w paseczki,posypujemy przyprawą i smażymy.Zdejmujemy z patelni odstawiamy w ciepłe miejsce,aby nie ostygła. Na tej samej patelni dusimy szpinak,podlewając wodą,(jeśli używamy szpinaku w listkach należy go pokroić),dodajemy czosnek,śmietanę i połowę sera feta,drobno pokrojonego,jeśli trzeba dosalamy,mieszamy sos szpinakowy, aby się nie przypalił,dusimy do momentu,aż będzie gęstniał.
Makaron wykładamy na talerze,na środek dajemy sos szpinakowy, posypujemy kurczakiem i resztą sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 09.12.2016 10:38
obiad pełen witamin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak