Makaron po włosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dag
  • zielona fasolka szparagowa

    15 dag
  • cukinia

    1
  • papryka

    1 strąk
  • pomidorki

    60 dag
  • oregano

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić, na oleju podpiec 15 minut w 200 stopni C. Fasolkę pokroić, obgotować 20 minut. Pomidory pokroić, obsmażyć na oleju, potem poddusić. Paprykę też podsmażyć 10 minut. Zagotować makaron z solą w 2 l wody. Gotowy wymieszać z pomidorami i papryką oraz fasolą. Przyprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.04.2013 10:05
podoba mi sie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat