Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne ze szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
szpinak świeży 350 g
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
śmietana 5 łyżek
ser feta 250 g
ser żółty 100 g
cebula 1 szt.
pomidory 2 szt.
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne ze szpinakiem i fetą

Cebulę obrać, pokroić w kostkę,zeszklić na oliwie. Szpinak umyć, pokroić, wrzucić do cebuli,dusić ok. 15 min. Czosnek obrać, posiekać i dodać do szpinaku. Ser feta rozgnieść widelcem, wrzucić do reszty składników. Całość połączyć ze śmietaną, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dobrze wymieszać. Dusić jeszcze 5 min.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, osączyć. Wymieszać ze szpinakiem, nałożyć na talerze. Posypać startym serem żółtym. Udekorować pomidorami pokrojonymi w kostkę.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.07.2014 08:57
Moe ulubione danie
monika141 02.02.2014 09:36
pyszny obiadek
iwi 02.02.2014 00:21
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak