Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z sosem pieczarkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 gram
pieczarki 500 gram
cebula 1 szt
oliwa do smażenia
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
woda 1/2 szkl
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z sosem pieczarkowym

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cebuli, podlać wodą i dusić około pół godziny na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem i solą. Rozrobić z wodą jedną łyżkę mąki i zagęścić sos, jak zakipi zdjąć z ognia. Makaron penne ugotować w osolonej wodzie, ułożyć na talerzach i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.04.2013 14:18
Uwielbiam takie dania makaronowe :)
mysza75 21.04.2013 13:58
Uwielbiam takie obiady :-)
Zdzisław 21.04.2013 12:10
dla mnie szybko i prosto i smacznie
marcia7 21.04.2013 10:07
dobra klasyka
Drianna
Drianna 21.04.2013 09:54
klasyczny obiad, sycący i szybki w swym przygotowaniu
Paolcia 21.04.2013 08:57
smakowite :)
IwonaDD 21.04.2013 08:32
szybkie,proste i smaczne, czyli to co lubię najbardziej :)
iwi 21.04.2013 08:08
Idealny na obiad.
Konczi 21.04.2013 08:01
smaczny i szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak