Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na lazanię

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
jajko 4 szt.
oliwa 2 łyż.
sól 1 szczypta
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na lazanię

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, oliwę i sól. Wyrabiamy ręcznie dodając tyle wody, aby ciasto było twarde ale elastyczne. Po trochu dolewamy wody.
Krok 1 - Makaron na lazanię foto
2
Dzielimy ciasto na kilka mniejszych części i wałkujemy jak najcieniej.
Krok 2 - Makaron na lazanię foto
3
Jeżeli używacie makaron od razu wystarczy go troszkę podsuszyć. Jeżeli zamierzacie go zużyć innym razem, rozwieźcie pokrojone już odpowiednio płaty makaronowe i suszcie około 2 godzin.
Krok 3 - Makaron na lazanię foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.12.2012 11:13
doskonały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak