makaron mojej roboty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt.
  • woda

    1/2 szkl.
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać mąkę, wbić jajka, dać wodę i sól. Zarobić ciasto, wałkować cienkie ciasto. Jak przeschnie, kroić w cieniutkie paseczki i wysuszyc na kaloryferze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 04.10.2015 13:35
najlepszy do rosołu taki domowy tylko nie zawsze chce mi się go robić
paula191919 11.09.2015 12:59
bardzo fajny
malaczarna23 03.06.2012 10:34
nie ma to jak domowy makaron:)
Beata73 01.12.2011 14:39
mój ulubiony
Beata73 01.12.2011 14:39
mój ulubiony
mamusia1 15.10.2011 13:20
do niedzielnego rosołku - idealny!
mamusia1 15.10.2011 13:20
do niedzielnego rosołku - idealny!
mamusia1 21.03.2011 16:50
pychotka!
mamusia1 21.03.2011 16:50
pychotka!
teresa18 29.01.2011 16:51
chyba zacznę robic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat