Makaron domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • woda

    2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej maki, wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli i ciepłą wodę. Wszystko razem dobrze wyrabiamy. Ciasto należy cienko rozwałkować, następnie posypać mąką i zwinąć w rulonik. Tak przygotowane ciasto kroimy na paseczki grubości takiej jak lubimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 19.09.2010 17:25
szybko i fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat