Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 45 dkg
jajko 4
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Kroki postępowania

1
Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jaja, wsypać sól i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa. Dodać odrobinę wody i zagniatać ciasto.
Krok 1 - Makaron domowy foto
2
Cienko rozwałkować podsypujac mąką .Pokroić na kawałki, zwinąć jak roladę .
Krok 2 - Makaron domowy foto
3
Pokroić w cienkie paski.
Krok 3 - Makaron domowy foto
4
Gotować w osolonej wodzie
Krok 4 - Makaron domowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.08.2014 14:02
pyszny nie tylko do rosołu
Pani Domu 19.08.2014 12:24
domowy najlepszy
gusia1000 19.08.2014 01:59
Warto go robić, choć parę razy do roku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak