Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 6 sztuki
woda do zagniecenia
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Mąkę przesiewamy na stolnicę, wybić jajka dodać sól i tyle wody aby ciasto nie było zbyt "wolne". Ciasto podzielić na cztery części i cienko rozwałkować. Odłożyć placki na obrus aby wyschły. Gdy przeschną położyć na stolnicę wysypaną mąką, zwijać w rulony i cienko kroić. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 04.02.2014 19:22
ale smakołyki
Romanowka 04.02.2014 19:04
domowy najlepszy!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak