Makaron chiński z kiełbaską, cebulą, grzybami w białym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron chiński

    200 g
  • kiełbasa

    100 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • grzyby leśne

    50 g
  • sól

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zaparzać ok 20 minut. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać pokrojoną kiełbaskę i obgotowane grzyby leśne. Połączyć z makaronem. Zalać śmietaną wymieszaną z rozkłóconym jajkiem i przyprawami. Zapiekać w naczyniu ok. 30 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 18.04.2012 09:19
mniam
kotlet 27.06.2011 23:09
rewelacyjny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat