Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
kiełbasa krakowska 1/2 słoiczka
fasolka szparagowa kilka sztuk
makaron chiński 1 opakowanie np. rosół
papryka marynowana 2-3 łyżki
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę
Krok 1 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
2
Następnie dodajemy przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać.
Krok 2 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
3
Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody.
Krok 3 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
4
Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.
Krok 4 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
5
Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek.
Krok 5 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
6
Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Krok 6 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.08.2015 12:17
pyszne danie
marcia7 13.08.2015 11:23
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak