Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1/2 sztuki
  • kiełbasa krakowska

    1/2 słoiczka
  • fasolka szparagowa

    kilka sztuk
  • makaron chiński

    1 opakowanie np. rosół
  • papryka marynowana

    2-3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę
Krok 2 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Następnie dodajemy przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać.
Krok 3 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody.
Krok 4 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.
Krok 5 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek.
Krok 6 - Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami  foto
Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 13.08.2015 12:17
pyszne danie
marcia7 13.08.2015 11:23
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat