Makaron chiński z indykiem w ostrym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1/2
  • cebula

    2
  • marchew

    2
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryczki jalapeno

    1
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • sos słodko- ostry

    2 łyżki
  • makaron chiński gruby

    200 g
  • sos sojowy

    2-3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron chiński z indykiem w ostrym sosie foto
Marchew pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę przekroić na 4 części i również smażyć.
Krok 2 - Makaron chiński z indykiem w ostrym sosie foto
Filet z indyka pokroić w grubą kostkę i posypać przyprawą garam masala, dodać do warzyw.
Następnie dodać czosnek i papryczkę drobno pokrojone. Smażyć 2-3 min.
Krok 3 - Makaron chiński z indykiem w ostrym sosie foto
Wlać sos ostro słodki np. Tao Tao i dokładnie wymieszać. Smażyć ok. 5 min.
Krok 4 - Makaron chiński z indykiem w ostrym sosie foto
Makaron chiński gotować ok. 5 min (nie solić). Następnie odcedzić i wlać sos sojowy po czym wymieszać.
Podawać makaron z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 06.01.2014 00:20
fajny przepis
Poison1988 02.01.2014 11:54
moje smaki :) wygląda świetnie :)
olla85 02.01.2014 09:03
Super danie. To są moje smaki :) Chętnie wypróbuję przepis.
teresa18 01.01.2014 22:23
Tajne danie
iziona 01.01.2014 20:05
Zauroczył mnie ten talerz
Katarzyna54 01.01.2014 18:22
fajny przepis do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat