Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron a la carbonara

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle
boczek parzony 100 g
cebula 1 duża
śmietana 30% 250 ml
jajko 2
parmezan starty
chilli 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron a la carbonara

Kroki postępowania

1
Na patelni przesmażyć drobno pokrojone boczek i cebulę. Wyłączyć ogień pod patelnią. W miseczce wymieszać starty parmezan, jajka, śmietanę i przyprawy
Krok 1 - Makaron a la carbonara foto
2
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wyłożyć na patelnię z boczkiem i cebulą.
Krok 2 - Makaron a la carbonara foto
3
Chwilę przesmażyć, wlać zawartość miseczki. Dokładnie wymieszać i smażyć kilka minut.
Krok 3 - Makaron a la carbonara foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.05.2015 11:04
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak