Majonez domowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    250 g
  • sok z 1/2 cytryny

  • żółtko jajek

    2 szt
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka włożyć do miski, posolić, dodać kilka kropel soku z cytryny i ucierać trzepaczką. Początkowo dodawać oliwę po kropli, a gdy masa zacznie gęstnieć, wprowadzać oliwę cienką strużką, aż do końca ucierania, dodając po trochu soku z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 29.12.2011 18:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat