Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym

Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    400 g
  • mafaldine corte

    300 g
  • pieczarki

    200 g
  • musztarda kremska Prymat

    3 łyżki
  • śmietana 12%

    250 ml
  • szczypior

    1 pęczek
  • gałka muszkatołowa Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę i przełożyć na patelnię. Oprószyć pieprzem ziołowym, chili pieprzem cayenne i skropić olejem rzepakowym. Smażyć około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Na drugiej patelni umieścić pieczarki pokrojone na plastry. Grzyby posypać czarnym mielonym pieprzem i solą. Smażyć 4 minuty.
Krok 3 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
W miseczce wymieszać MUSZTARDĘ KREMSKĄ PRYMAT. Dodać do niej śmietanę oraz po pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej i soli. Wymieszać składniki.
Krok 4 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Do podsmażonego kurczaka dodać przygotowane pieczarki i sos musztardowo-śmietanowy. Smażyć na małym ogniu do miękkości mięsa.
Krok 5 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Krok 6 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Ugotowany makaron oraz połowę posiekanego szczypiorku dodać do kurczaka i pieczarek w sosie musztardowo-śmietanowym. Wymieszać.
Krok 7 - Mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym foto
Gorące mafaldine corte z kurczakiem, pieczrkami i sosem musztardowo-śmietanowym podzielić na porcje, posypać pozostałym szczypiorkiem i ... podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

15.04.2012 19:48
pycha

Anna146

23.02.2012 07:20
po prostu pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat